پرسش و پاسخ در مورد طلاق:

١ – اگر سن زن کمتر از ۱۸ سال تمام شمسی باشد، آیا مرد طرفیت او دادخواست طلاق بدهد؟

پاسخ: خیر چون تا زمانی که زن به سن رشد نرسیده نمی تواند شخصا در امور مالی خود تصمیم گیری کند و چون قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش باید تکلیف حقوق مالی زن از جمله مهریه و نفقه مشخه شود و از آنجایی که زن به سن رشد نرسیده، طرح دعوا به طرفیت او با قرار رد دعوا از سوی دادگاه مواجه خواهد شد. لذا اگر زن به سن رشد نرسیده باشد مرد باید زن و ولی او (پدر یا جد پدری) و در صورت فوت آنها قیم زن را نیز طرف دعوا قرار دهد. اما در مقابل این عقیده عده ای معتقدند که ملاک سن رشد تبصره یک ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی است و دختر با رسیدن به سن 9 سال تمام قمری بالغ میشود و از طرفی قانون رشد متعاملین که سن رشد را ۱۸ سال شمسی تعیین کرده فسخ ضمنی شده و اینکه وقتی دختر با اجازه ولی یا حتی دادگاه ازدواج می کند دلیل بر خروج از حجر و رسیدن به سن رشد است و در مواقع طلاق شخصا می تواند طرف دعوا قرار گیرد.

۲ – اگر مرد مجهول المكان باشد، زن چگونه و به چه نشانی باید علیه مرد طرح دعوا کند؟

پاسخ: در هر دعوایی باید نشانی طرف مقابل در دادخواست قید شود بنابراین اگر مرد مجهول المكان باشد زن باید طبق آخرین اقامتگاه مرد اقدام به تنظیم دادخواست کند و در صورتی که طبق گزارش مأمور ابلاغ مرد در نشانی اعلامی شناخته نشود، آنگاه زن می تواند تقاضای نشر آگهی کند که در این حالت متن دادخواست یکبار در روزنامه کثیرالانتشار چاپ میشود و پس از آن جلسه دادگاه بدون حضور مرد تشکیل و پس از طی تشریفات قانونی حکم به طلاق غیابی صادر و در روزنامه کثیرالانتشار چاپ میشود که پس ازگذشتن مواعد تجدیدنظر و فرجام خواهی، زن با رأى طلاق غیابی می تواند اقدام به ثبت واقعه طلاق در دفتر رسمی طلاق نماید.

اگر زن از شوهر خود وکالت در طلاق داشته برای جداشدن و ثبت طلاق به کجا باید مراجعه کند. آیا شخصا می تواند اقدام کند؟

پاسخ: چنانچه مرد ضمن نکاح یا به صورت جداگانه به همسر خود وكالت بلاعزل در طلاق با حق توکیل به غیر دهد در این صورت زن بایستی با اعطای وکالت به یک نفر وکیل دادگستری اقدام به مطلقه نمودن خود از طریق دادگاه خانواده نموده و پس از طی تشریفات مربوطه نسبت به ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق اقدام نماید و لذا شخصا نمی تواند برای مطلقه نمودن خود به دادگاه مراجعه و دادخواست تقدیم نماید چون وکالت در دادگاه مخصوص وکلای دادگستری است.

۴ – آیا در طلاق به درخواست زن مهریه ای به زن تعلق می گیرد؟

مهریه طلب زن محسوب می شود که مرد مکلف به پرداخت آن است. تقاضای طلاق از سوی زن مانع مطالبه آن و الزام مرد به پرداخت آن نیست، مگر این که دلایل زن جهت درخواست طلاق کافی نبوده، در این صورت ممکن است با توافق مرد بخواهد از یکدیگر جدا شوند. که در این حالت معمولا مرد موافقت خود را منوط به بخشیدن تمام یا بخشی مهریه از صرف زن می نماید. وگرنه صرف بخشیدن مهریه از طرف زن و تقاضای طلاق بر اساس آن کافی برای صدور رأی به طلاق نیست و اینکه در عرف شنیده میشود که مهرم حلال، جونم آزاد، کافی برای صدور رأی به طلاق به دادخواست زن نیست.

۵ – اگر زن ضمن طلاق از همسر اول در حال دریافت مهریه باشد، آن واسطه ازدواج بعدی مهریه او قطع می شود؟

خیر. طلاق قبلی و ازدواج بعدی تاثیری در پرداخت مهریه از طرف مرد و دریافت آن به عنوان طلب از سوی زن ندارد.

۶ – آیا در صورت فسخ نکاح مهریه ای به زن تعلق می گیرد؟

فسخ یکی از موارد انحلال نکاح می باشد. فسخ نکاح به واسطه یکی از عیوب مرد و یا زن طبق شرایط مندرج در مواد ۱۱۲۱ تا ۱۱۲۸ قانون مدنی واقع می شود. استفاده از اختیار فسخ نکاح فوری است و در صورت عدم اقدام فوری این حق ساقط می شود. اما در خصوص تعلق یا عدم تعلق مهریه به واسطه فسخ نکاح باید اشاره شود که طبق ماده ۱۱۰۱ قانون مدنی، هرگاه عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود زن حق مهریه ندارد. مگر در صورتی که علت فسخ عِنَن باشد که در این صورت زن مستحق نصف مهریه است.

۷- شرایط تقاضای طلاق از سوی زن به واسطه ازدواج مجدد مرد بدون رضایت همسر اولش چیست؟

وکیل پایه یک دادگستری طلاق در پاسخ به این پرسش بیان می دارد ؛یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقد نکاح که به زن اجازه ی طلاق با وکالت از سوی مرد میدهد عبارت است از اثبات نکاح مجدد مرد در ایام زوجیت بدون اجازه همسر اول است و فرقی میان ازدواج دائم یا استفاده زن از حق طلاق طبق این شرط نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط